Lymfedrænage massage | FysioDanmark Randers

Lymfesystemet består af lymfeknuder, lymfekar og lymfe og udgør en væsentlig del af vores immunsystem. Lymfesystemet fører væske gennem et fint forgrenet karsystem, og transporterer overskydende væske væk fra muskler og væv, så der ikke opstår ødemer, og så affaldsstoffer ikke hobes op.

Lymfedrænage bliver altså ofte anvendt, når dele af kroppen hæver op. Dette kan være medfødt, eller ske som en reaktion hvis kroppen udsættes for forskellige belastninger såsom efter trauma, operation eller sygdom.

 

Hvad er lymfedrænage massage?

Lymfedrænage er en meget blød form for behandling, hvor vi med brug af forskellige greb og teknikker med hænderne aktiverer lymfesystemet og hjælper kroppen til at komme af med ødemer og affaldsstof.

Behandlingen er væskedrivende og styrker samtidig immunforsvaret. For at opnå en effekt udfører vi spiralformede og kredsformede håndbevægelser for at kunne pumpe kropsvæsken videre rundt i kroppen.

Under behandlingen forskydes huden over det underliggende væv og de rytmiske masserende bevægelser, gør at væsken flytter sig. Dermed bliver hævelsen mindsket og kroppen kommer hurtigere af med affaldstoffer.

 

Afslappende lymfedrænage

Behandlingen virker samtidig både meget afslappende og smertelindrende. Den rytmiske masserende og pulserende metode virker meget afstressende på kroppen og hele nervesystemet. Lymfekarrene udvider sig og nervesystemet slapper af, hvilket nedsætter produktionen af stresshormoner.

Almindelige massage med hårde tryk har ikke den ønskede drænende effekt på lymfen, da de i stedet for vil lukke for gennemstrømningen.

Book lymfedrænage massage

Kontakt klinikken på telefon: 8642 9061 for at booke en tid.

Se vores telefontider

Lymfedrænage massage kan:

  • Afhjælpe hævelsestilstande i kroppen
  • Hjælpe kroppen til at komme af med affaldsstoffer
  • Styrke immunforsvaret
  • Virke smertelindre
  • Øge blodcirkulationen og forbrændingen
  • Virke afstressende

Lymfedrænage kan afhjælpe alt fra hævelser i ben og arme til stressproblematikker og nedsat immunforsvar. Er rigtig god til at behandle eftervirkninger efter cancerbehandling.

Bestil tid idag

Har du problemer med væske og hævelse i kroppen, så bestil tid i dag til en behandling.

Ikke alene sætter det gang i din blodcirkulation og får væsken til at flyde rundt, det giver dig samtidig også en meget afstressende effekt på dit sind og din krop.

Her på klinikken får du altid en personlig og diskret behandling, der efterlader dig afslappet og med mere velvære i kroppen.

Fysioterapeut Ingvild Rønhovde | FysioDanmark Randers

Bestil tid på tlf. 86 42 90 61 og book en tid hos fysioterapeut Ingvild Rønhovde, der har special kursus i lymfedrænage.

Vil du læse mere om lymfødembehandling, så har Krop & fysik skrevet en god artikel om det.

Læs mere om lymfødembehandling på krop-fysik.dk