Glad Ryg træning

Har du smerter i ryggen så kan GLA:D Ryg træning være en mulighed for dig til at blive smertefri

GLA:D® Ryg er for dig, der har langvarige eller tilbagevendende rygsmerter. GLA:D® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet og er bygget op omkring alle de principper vi ved har størst effekt på rygsmerter.

 

Et GLA:D Ryg forløb består af:

En forundersøgelse (45 min.)

Her vil vi undersøge dig og din problemstilling og i fællesskab vurdere om et GLA:D® Ryg forløb er det rigtige for dig, samt om der er andre relevante tiltag du kan overveje. I forundersøgelsen indgår 5 simple funktionstests.

2 gange 1 times patientuddannelse (teoretisk)

Den teoretiske undervisning har fokus på information om ryggen og rygsmerter og derudover på, hvordan du på bedst muligt kan håndtere dine smerter. Undervisningen foregår med resten af holdet

16 gange superviseret holdtræning (praktisk)

Holdtræningen foregår altid under supervision af en certificeret GLA:D® Ryg fysioterapeut. Ved hver træning justeres du både i udførelsen af hver enkelt øvelse, men også i sværhedsgraden af dem.

Individuel opfølgning

Du re-testes og forløbet evalueres. Herudfra aftales evt. plan for fremtidig fysisk aktivitetsniveau.

 

GLA:D Ryg - konceptet

Du har muligvis hørt om GLA:D for hofte og knæ som består af et uddannelses- og træningsforløb for patienter med hofte- eller knæsmerter. GLA:D Ryg er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter. Det omfatter både information om ryggen og dens smertemekanismer, viden om hvordan du bedst kan håndtere dine smerter og sidst, men ikke mindst, opstarten af et træningsprogram, der er tilpasset netop dit niveau på en sikker og tryg måde.

GLA:D® Ryg er både en uddannelse af dig som patient og en træningsform baseret på anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, forskningsstudier og fra internationale kliniske retningslinjer. Anbefalingerne repræsenterer den nyeste og bedste viden om behandling af rygsmerter fra hele verden. GLA:D® Ryg må kun varetages af certificerede fysioterapeuter eller kiropraktorer, og vi har her på klinikken fået denne certificering.

For at komme i gang skal du kontakte klinikken og bestille tid til en forundersøgelse. Her vil du undersøgt og testet af en certificeret GLA:D Ryg behandler.

Læs mere om GLAD Ryg her

Læs artikel fra Dansk Sportsmedicin her

Læs DRs artikel om GLA:D

 

Generelt om rygsmerter og forløbet:

Rygsmerter

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen.

Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastningerne, end de ressourcer du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer. Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med hvad der sker i ryggen. Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

 

Behandling

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af:

  • vejledt træning
  • generel fysisk aktivitet
  • manuel behandling
  • få viden om rygsmerter.

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får. GLA:D® Ryg bygger på nyeste viden og tilbyder viden om rygsmerter (patientuddannelse) og vejledt træning for at give dig redskaber til selv i højere grad at kunne styre dine rygsmerter, også efter forløbet er afsluttet.

 

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLA:D® Ryg registret.

 

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt. Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLA:D® Ryg og igen efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

 

 

Læs også:

GLAD hofte / knæ forløb

Har du smerter i hofte og eller knæ kan vores GLAD hofte / knæ hold være noget for dig. Læs mere her

Tilmeld dig GLA:D Ryg forløbet med opstart d. 24. marts 2020

Efter du har tilmeldt dig vil du få en mail med yderligere informationer og vi vil kontakte dig for at aftale tid til en forundersøgelse ca. en måneds tid før opstart. Tilmelder du din senere end en måned før opstart kontakter vi dig hurtigst muligt.

Når du tilmelder dig skal du vælge om du tilmelder dig vores morgen- eller eftermiddagshold. Morgenholdet træner tirsdage og fredage kl. 8.00 - 9.00 og eftermiddagsholdet træner tirsdage kl. 17.00-18.00 og torsdage kl. 16.00-17.00.

Opstart

Vi starter nyt hold op tirsdag d. 24. marts 2020. Tilmeld dig i dag og vær sikker på at komme med på næste hold. Holdene bliver hurtigt fyldte.

 

Hold

Morgenholdet
tirsdag kl. 8.00 - 9.00
fredag kl. 8.00 - 9.00.

Eftermiddagsholdet
tirsdag kl. 17.00-18.00
torsdag kl. 16.00-17.00

 

Pris 

Pris for hele forløbet
kr. 2.554,36,- med en lægehenvisning.

Pris for medlemmer af danmark
kr. 1.610,36 efter danmark tilskud (ved maksimalt tilskud!)

 

(priserne reguleres 2 x årligt og følger sygesikringens ændringer).

 

Pris - inkl. ekstra træning


Uden lægehenvisning koster forløbet kr. 3.198,- Her gives ingen tilskud fra Danmark.

Til gengæld tilbyder vi fri træning i vores træningscenter under GLA:D Ryg forløbet og 2 mdr. efter forløbet.